Når sommeren går på hæld og temperaturen med et trylleslag går fra 20 til 7 grader, så er forkølelse noget, der skyller ind over landet som en tsunami af stoppede luftveje. Og hvis du er så heldig at undgå første bølge, så er du sandsynligvis dagligt i kontakt med mennesker, der har været ramt. Derfor er smittefaren enorm høj, og derfor er forkølelsen svær at komme uden om.

Ofte er det folk, der har meget fysisk kontakt med andre mennesker, der bliver ramt først. Det kunne eksempelvis være pædagoger. Men selv hvis du ikke har den store berøring med andre mennesker, kan du snildt blive smittet alligevel. Bakterierne flyver nemlig rundt i eksempelvis supermarkeder, hvor forkølelede mennesker nyser og derefter griber fat i håndtaget på kølemontrerne. Og hvis du så er den næste, der sætter din hånd på døren, risikerer du også at blive ramt.

Derfor handler det i meget høj grad om hygiejne, både hvis du vil undgå selv at blive forkølet, og hvis du vil undgå at smitte andre. Derfor kan det være en god ide eksempelvis at have en håndsprit med sig, for at minimere risikoen for at videregive eller modtage bakterierne.

Når energien forsvinder

Selvom forkølelse ofte er ganske harmløst, kan det være enormt frustrerende at være ramt. Ikke nok med at en konstant løbende næse kan være en pestilens, er det en måske endnu mere hæmmende konsekvens, at vejrtrækningen kan blive berørt.

Hvis man hele tiden føler, at man skal bruge kræfter på at trække vejret ordentligt, kan det blive ekstremt belastende i længden. Man kan få fornemmelsen af, at hele ens hoved er stoppet godt og grundigt til, hvilket kan virke hæmmende på energi- og koncentrationsniveauet.

Derfor kan det for nogle være nærmest uoverskueligt at møde på arbejde, fordi man føler, at ens arbejdsindsats bliver voldsomt begrænset. Og i mangle tilfælde kan det også godt betale sig at blive hjemme fra arbejde, hvis man er hårdt ramt.

Når du giver kroppen ro til at behandle den infektion, som er skyld i forkølelsen, kan den hurtigere bekæmpe bakterierne. Derudover kan det være til gavn for dine kollegaer, fordi du undgår at komme til at smitte dem. Som arbejdsgiver kan det derfor være givet godt ud, hvis du lader en enkelt medarbejder blive hjemme i stedet for at risikere at måtte undvære flere.

Hjælpen kan findes online

Medicin online

Når man er hårdt ramt af forkølelse, kan det være tiltalende blot at blive liggende hjemme under dynen, indtil man føler, at man er tilbage på toppen. Og som nævnt tidligere kan det faktisk også give fin mening at give kroppen ro til at komme sig.

Mange foretrækker dog at hjælpe kroppen lidt på vej med forskellige medikamenter. Men hvis man er hårdt ramt af en tilstoppet næse, kan det være nærmest uoverskueligt at skulle ud ad døren, for at komme på apoteket.

Heldigvis er det ikke længere nødvendigt at møde fysisk op på et apotek for at få fingrene i de midler, der kan afhjælpe din forkølelse. I stedet kan man vælge at besøgt et online apotek. På den måde slipper du for at rejse dig fra sengen, men kan i stedet bestille dine produkter direkte til døren, og dermed undgå turen ned på det lokale apotek.