Forebyggelse

Du kan mærke en klump som har sat sig i halsen på dig. Den starter så småt med at give ømhed når du synker, hvilket højst sandsynligvis kun vil blive værre. Så begynder næsen af løbe, og inden du har set dig om, er hele pakken med lommetørklæder blevet tømt. Efterfølgende begynder det ene næsebor at stoppe, og den bliver meget hurtigt efterfuldt af det andet. Utilpasheden begynder at rammer dig, der er du ikke længere i tvivl, forkølelsen har fået ramt på dig.

Sådan forebygger du forkølelse

Når vi begynder at nærme os vintermånederne, ved vi alle, at forkølelsen står og lurer lige ved døren. Den er klar til at finde sit næste offer, men du skal ikke kaste håndklædet i ringen, for der findes metoder til forebyggelse af forkølelse.

Det er i dag blevet meget populært at træne og dyrke en masse motion. Danskerne følger diverse bloggere, som gerne deler deres historier med os. Vi er blevet vilde med at se og høre om, hvordan de holde vægten nede, igennem bl.a. træning og motion. Det kommer også til gode når vi gerne vil forebygge forkølelse, da motion er med til at styrke immunforsvaret. Bare du passer på med at træning og andre hverdagsting ikke kommer til at fylde det hele. Risikere vi at blive stresset og ikke formår at få en ordentlig søvn, er det med til at vores immunforsvar blive svækket.

Når nogen i familien rammes af forkølelse kender vi proceduren, fordi der er stor risikoen for at blive smittet. For at formindske chancerne for at blive smittet, er det vigtigt at vedligeholde en god hygiejne. Der skal ikke meget til for at man bliver smittet, et nys fra din sidemand, er nok til at sygdommen kan ramme dig. Derfor hold dig på afstand af de syge patienter, og husk at vaske hænder flere gange dagligt. En effektiv metode mere er at bruge håndsprit, som kan hjælpe dig med at holde sygdommen på afstand.

Vitaminglas med appelsiner og citroner

Husk dine vitaminer

Når vi om sommeren befinder os ude i solens skønne og kraftige stråler modtager vi en masse D-vitaminer. Men når vinteren trænger på, og kulden står for døren, kan det konkluderes at det ikke er her vi modtager flest D-vitaminer. Så det er derfor vigtigt at vi hen over vinteren indtager D-vitaminer og kosttilskud, i hvert fald hvis du ønsker forebyggelse imod forkølelse. Kosttilskuddet så som Echinaforce er med til at styrke immunforsvaret, og kan også bruges til lindring, når du er blevet ramt af forkølelse.

Pas på med sommerforkølelsen

Chancen for at blive forkølet er i vinterperioden, men derfor skal der også være opmærksomhed omkring sommermånederne. Her kan flere have en tendens til at løbe rundt i alt for lidt tøj. Det er vigtigt at holde øje med temperaturen, så påklædning også passer derefter. Når solen begynder at skinne og varmen nærmer sig, er mange danskere glade for at badning og solbadning. Men tænk over vandtemperaturen, så du ikke svømmer for lang tid, og risikerer at blive kold. Det er en god start til at få ondt i halsen og en løbende snude.

Det er muligt at komme smertefrit igennem vinter og sommer månederne, så styrk dit immunforsvar og gør den klar til kampen imod forkølelsen.