Når sæsonen med pollen flyver ind over landet, er det godt at være forberedt.  Det gælder både forårsmånederne hvor blomsterne og træer springer ud, efter en lang og kold vinter. Sommer og efterårs perioden hvor landmændene har travlt med at høste. Det er her hvor pollensæsonen er på sit højeste niveau, og det er ikke alle, som synes, at det er sjovt, især ikke dem med allergi. Høfeber giver hævede og irriterede øjne, samt en tilstoppet næse. Det er en sej kamp at skulle igennem. Derfor er det vigtigt, at du har alle redskaber klar, så du hurtigst muligt kan slippe af med de trælse og anstrengende symptomer.

Hvordan forbedrer jeg mit hjem?

Mange glemmer i dag, at høfeber ikke kun er vedrørende pollen. Det omhandler også husstøvmider og pels. Derfor er det ikke kun udenfor du skal tage dine forbehold, fordi det befinder sig i alle hjem. De fleste mennesker er glade for husdyr, og mange har dem i deres hjem. De er uskadelig, søde og nuttet men er de så også helt det? Pels kan være en årsag til høfeber, og det kan derfor være en nødvendighed at skille sig af med sit nuttede søde kæledyr, hvis du ønsker at forbedre høfeberen. Husstøvmider befinder sig i alle danske hjem, og ja det er faktisk et mikroskopisk dyr. Derfor er hyppigt støvsugning og rengøring en vigtighed, men det er nu altid en god ide selvom man har allergi eller ej.

Men hvad gør jeg i pollensæsonen?

Der er mange forskellige former for medicin imod høfeberallergi. Dertil er der også flere forskellige grader, og nogen er mere hårdt ramt end andre. Dem som har mange symptomer på allergi er slet ikke i tvivl om at der skal gøres noget ved deres problem og gerne øjeblikkeligt. Derfor er det vigtigt for folk med høfeberallergi at får medicin, som kan lindre deres høfebergener. For at give dig et hurtigt overblik, er der her nævnt forskellige håndkøbsmidler:

Men mon der også er andre ting du kan gøre for at forbedre dine høfebergener? Det kan for nogle mennesker være svært at slappe af, men har du høfeberallergi kan du med fordel gøre det. Reducere du stressniveauet kan det have en påvirkning på høfeberen, og derved reducere din allergi. Regelmæssigt træning er med til at nedsætte stressniveauet, hvilket igen kan hjælpe mennesker med høfeber. Når pollensæsonen er på sit højeste niveau, er det ikke sjovt at være ude i det blå. Men med alt den nye teknologi vi har og besidder os i dag, er det faktisk muligt at få hjælp. Alle mennesker i Danmark i dag er udstyret med en smartphone, og smartphone besidder rettigheder til Apps. Derfor findes der en smart og nem App som kan aflæse pollentallene. Det kan siges at det er virkelig smart og et godt hjælpemiddel til dem som har høfeberallergi.