En løbende næse er i sig selv irriterende, men selv når forkølelsen egentlig er ovre, kan eftervirkningerne nemlig stadig være til at tage og føle på. De fleste mennesker pudser nemlig næse, når de er forkølede, og det går ud over huden omkring næsen.

Papiret er godt til at tage det snot og andet stads, der flyder ud af næsen, når forkølelsen er i fuld flor, men det kan være hårdt for huden, der kan blive rød og irriteret.

Den irritation på huden kan vare længe, hvis man har været forkølet over en længere periode og dermed har pudset næsen meget i løbet af kort tid. Huden kan ende med at blive helt øm, hvis man rører ved den, selv efter forkølelsen er forsvundet.

Creme kan afhjælpe irritationen

Man kan vente og lade naturen gå sin gang, og så vil huden for de flestes vedkommende finde tilbage til sin normale tilstand, som ikke er irriteret, i løbet af noget tid, men er man meget øm, er der heldigvis noget, man kan gøre.

En fedtcreme kan nemlig være med til at afhjælpe og lindre hudens irritation, så det bliver mere tåleligt at have haft en længere forkølelse.

De fleste forkølelser kommer også om vinteren, hvor det er koldt og blæsende udenfor, og fedtcremen har den anden fordel, at den danner et beskyttende lag, som værner mod elementerne i de kolde måneder. Cremen kan derfor også smøres andre steder i ansigtet og på hænder, der også kan være udsatte.

Aloe vera kan også hjælpe

Planten aloe vera og dens gavnlige effekter kender mange efterhånden, og planten er populær som ingrediens i en lang række plejeprodukter. Det er den, fordi den har en genopbyggende effekt på huden og tilfører fugt.

Derfor er produkter med aloe vera også fornuftige at bruge på tør og irriteret hud omkring næsen efter en forkølelse.

Der findes et væld af cremer, sprays, rollons og mange flere produkter, som indeholder aloe vera i forskellige koncentrationer, så det skulle være til at finde noget, det passer til den enkelte.

Aloe-Vera

Spring sæben over omkring næsen

I det hele taget kan lange og meget varme bade faktisk være med til at udtørre huden, men også sæben har en betydning i forhold til, hvordan ens hud har det. Mens huden omkring næsen er følsom, som den kan være efter en forkølelse, kan det være en god ide at kigge på den sæbe, man vasker sit ansigt med.

For meget sæbe kan være med til at udtørre huden og på den måde forlænge perioden, hvor huden er rød og irriteret. Derfor er det værd at overveje at springe sæben over i området omkring næsen i de perioder, man er ramt af irriteret hud.

Eventuelt kan man undersøge, hvilken pH-værdi ens sæbe til ansigtet har. Her kan det gavne at skifte til en sæbe med en pH-værdi, som er mere skønsom mod huden.

Vidundermidlet vaseline

VaselineDer er ikke mange ting, vaseline ikke kan bruges til. Derfor er det selvfølgelig også en mulighed at påføre en smule vaseline rundt om snudeskaftet for at lindre ubehaget ved den følsomme hud efter en forkølelse.

Vaselinen giver som sådan ikke fugt til huden, hvor vaselinen påføres, men den danner et beskyttende lag, som giver huden mere ro til at heles og skærmer mod elementerne. Særligt om vinteren kan det gavne med lidt forsvar mod kulden og vinden.

I øvrigt gælder det samme for læberne, der også i vintermånederne især hos nogle mennesker kan sprække. Et lag vaseline kan hjælpe med at beskytte læberne, så de holder sig pæne og uden sprækker.