Har du heller ikke tid til at blive syg?

De færreste af os bryder sig om at blive syge, men der er heller ikke ret mange af os, der har tid til at være syge. Desværre kan stress på arbejdet og i privatlivet begge være medvirkende faktorer til, at bliver syg. Hvis man er under stort pres på arbejdet, kan stresshormonerne svække kroppens immunforsvar, hvilket øger sandsynligheden for, at man bliver syg.

Men hvem har tid til at blive syg? Sygdom rammer altid på uheldige tidspunkter – og det er nok ikke så mærkeligt, for vi har alle sammen en masse planer. Både på arbejde og i vores privatliv påtager vi os en masse opgaver, og når vi endelig har ferie, har vi heller ikke lyst til at være syge.

Hvis du, ligesom de fleste andre, heller ikke har tid til at blive syg, hvad kan du så gøre, for at styrke dit immunforsvar?

Få nu rigeligt søvn

Et stort problem for rigtig mange danskere er, at de ikke får sovet nok. Det går de ikke, fordi cirka halvdelen af os naturligt er B-mennesker, som har mest energi om aftenen. Derfor har de svært ved at komme i seng, og selvom de kommer i seng i god tid, kan de have svært ved at komme tidligt op.

Udover dem, der naturligt er forstyrrede, er der alle dem, der lider af stress, depression eller andre tilstande, som forhindrer dem i at falde i søvn. Der findes mange forskellige årsager med søvnproblemer, og der findes tilsvarende tilbud om behandling.

Så længe man ikke har fået løst sine problemer med at få søvn nok, vil man opleve at være mere udsat for dårligt immunforsvar. Kroppen har nemlig brug for tiden om natten til at genoprette en masse forskellige balancer, som alle sammen påvirker immunforsvaret. Samtidig kan søvnmangel gøre folk tilbøjelige til at spise mere usundt, hvilket skaber en selvforstærkende, ond cirkel.

Spis sundt året rundt

Dårlige kostvaner er nemlig i særdeleshed også medvirkende faktorer til, at immunsvaret svækkes. Kroppen er nemlig meget afhængig af det brændstof, som man fodrer den med, for at kunne opretholde ikke blot immunforsvar, men også stofskifte, hormonbalance og mange andre indre processer. Disse er nemlig alle sammen afhængige af et tilskud af vitaminer og mineraler, som kroppen ikke selv danner, for at fungere.

Derfor er det helt enormt vigtigt, at man får en sund og varieret kost, så man på naturligvis indtager de stoffer, man har brug for. Men fordi fødevarer i dag er mindre næringsrige end tidligere, er det svært at få nok af det hele. Mange bør derfor tage et tilskud af et eller flere vitaminer.

Få hjælp af kosttilskud

Hvis du er en af dem, der ofte bliver ramt af forårs-, sommer-, sensommer- og vinterforkølelser, samt måske også en årlig influenza, kan du med fordel spise kosttilskud særligt rettet mod en styrkelse af immunforsvaret

Et eksempel herpå er det nye kosttilskud, DayDose, som har vundet prisen Red Dot Award for godt produktdesign. DayDose Immune er et kosttilskud, der er sammensat til at styrke kroppens immunsforsvar. Det indeholder blandt andet echinacea og ekstra meget C-vitamin, som er to ting, der har meget at sige for immunforsvaret.