Det kan være svært at være en af dem, der slipper helt uden om forkølelse og influenza. Symptomerne ved forkølelse og influenza er ubehagelige, og derfor vil de fleste gerne springe over sygdommen.

De fleste af os ved, at man med et solidt og stærkt immunforsvar, har bedre chance for at undgå at blive syg. For at få et godt immunforsvar kræver det, at vores krop er i balance, og at vi forsøger at undgå alle de bakterier, som vi hver dag kommer i kontakt med.

Et godt immunforsvar er altså en kombination af mange forskellige ting. Små ting i hverdagen, som kan gøre en kæmpe forskel og hjælpe til at forebygge forkølelse og influenza. I denne artikel får du derfor 7 gode råd til, hvordan du kan forebygge sygdom, og dermed undgå symptomer som for eksempel kvalme, hovedpine, ondt i halsen og hoste.

1.      Slap af

Det første gode råd er, at du skal slappe af og stresse af. Stress er på ingen måde godt for vores immunforsvar, da det er med til at svække det. På den måde bliver vi også mere modtagelige over for sygdomme.

Der findes mange forskellige måder, man kan stresse af på. Det handler om at finde den metode, der fungerer bedst for dig. For nogle er det meditation, mens det for andre er afslapning på sofaen.

2.      Få regelmæssig motion

Motion og bevægelse er et vigtigt element for immunforsvaret. Det giver os energi og får vores krop i balance, og det kan være med til, at man undgår sygdomme.

Motion og aktivitet er desuden godt for vores blodomløb, da det hjælper alle kroppens hvide blodceller med at bevæge sig, så de kan bekæmpe eventuelle infektioner. Find den motion der passer til dig. Det behøver ikke at være lange løbeture, man kan sagtens nøjes med et par kilometers gåtur med hunden hver- eller hver anden dag.

3.      Brug desinficerende gel

Desinficerende-gelVi kommer hver dag i kontakt med tusindvis af bakterier. Det er svært at undgå, og mange af bakterierne er desuden også med til at styrke vores immunforsvar. Der er dog også de bakterier, der gør os syge. Når vi kommer i berøring med personer, der er smittede med for eksempel influenza, er det derfor vigtigt, at vi hurtigt får bakterierne væk fra kroppen igen.

Det kan man gøre med desinficerende gel, som man sagtens kan have med i tasken. God hygiejne kan både forebygge sygdom, men det kan også være med til at sikre, at du ikke smitter andre, hvis du først er blevet syg.

4.      Prioriter din søvn

Søvn er også ekstremt vigtigt for vores immunforsvar. Nogle har brug for mere søvn end andre, men uanset hvad, er det vigtigt, at man får den søvn, man har brug for.

En tommelfingerregel er, at du minimum skal have 7 timers sammenhængende søvn – man kan nemlig også sagtens sove for meget.

5.      Få de rette vitaminer

Det er afgørende for vores helbred, at vi indtager de rette vitaminer. Nogle formår at få det gennem kosten, mens andre bruger hjælpemidler som for eksempel kosttilskud.

Særligt D-vitamin er vigtigt for vores immunforsvar, og det kan være svært at få nok D-vitamin i vinterhalvåret, hvor vi ikke tilbringer så meget tid ude i solen. Det kan derfor være en fordel at indtage tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret.

6.      Kvit smøgerne

Stop-rygningVi ved det godt: Rygning er usundt for os. Faktisk har rygning også en negativ effekt på vores immunforsvar. Cigaretter svækker nemlig vores immunforsvar, og gør os mere sårbare, når det kommer til sygdomme.

Udover at svække immunforsvaret er rygning også med til at gøre vores slimhinder sårbare, og på den måde er vi mere modtagelige over for virus og sygdomme.

7.      Få kød i din daglige kost

Kød er vigtigt for vores immunforsvar, fordi det indeholder en masse forskellige proteiner, der er gode for os. Proteinerne er nemlig med til at lave de immunceller og hormoner, der er essentielle for at vedligeholde et stærkt immunforsvar.

Desuden indeholder kød også zink, som også hjælper kroppen med at frastøde infektioner og virus. Hvis du ikke spiser kød, bør du altså indtage tilskud af proteiner og zink for at sikre dig, at din krop får de nødvendige proteiner og zink, den har brug for.