Det er særligt i de kolde vintermåneder, hvor forkølelsen melder sin ankomst hos tusindvis af danskere. Temperaturen er under frysepunktet, og det gør ofte næsten stoppet.

Det kan være enormt belastende at være forkølet, og det kan være svært at komme helt af med den, når den først er kommet. Særligt fordi mange af os ikke formår at hvile os, men i stedet forsætter derudaf, og tager på arbejde, selvom kroppen skriger efter ro.

Selvom det er hviletid, der er den bedste kur mod forkølelse, er det ikke alle der prioriterer det, eller har tiden til det. Heldigvis findes der andre metoder, som man kan tag i brug, hvis man vil komme sin forkølelse til livs.

1.      Te, honning og ingefær

Drik te med ingefær og honningSærligt ingefær trender for tiden, og kan endda købes som små shots på diverse tankstationer landet over. Det er altså let tilgængeligt, og kræver ikke det store arbejde. Ingefær er godt, fordi det booster immunforsvaret. Det kan altså både bruges forebyggende, og det kan være med til at lindre, hvis forkølelsen allerede har meldt sin ankomst.

Det er dog ikke alle, der synes, at ingefærshots smager godt, men heldigvis findes der også andre måder hvorpå man kan indtage det.

Varmt vand med ingefær, citron og honning kan nemlig også være med til at lindre en forkølelse, og med de andre ingredienser er smagen af ingefær ikke helt så dominerende.

Honning er godt, fordi det har antibakterielle egenskaber, der bliver ødelagt ved høje temperaturer. Det er derfor også vigtigt for virkningen, at honningen først tilsættes, når vandet er køles af. Honning smører halsen, og lindrer derfor den ømme fornemmelse, der tit opstår i forbindelse med en forkølelse.

2.      Brug Zymelin

Hvis man har behov for en virkning mod sin stoppede næse her og nu, kan man med fordel bruge Zymelin næsespray. Zymelin er et håndkøbslægemiddel, som mindsker hævelsen i slimhinden, og på den måde giver mere luft gennem næsen.

Når man bruger Zymelin, indtræder virkningen allerede efter ti minutter, og man vil derfor hurtigt kunne mærke den lindrende effekt.

Det virksomme stof i næsesprayen er xylometazolin, og virkningen indtræder ved blot et spray i hvert næsebord.

3.      Protein, fedt og masser af væske

Drik rigeligt vandEn anden måde hvorpå man kan mindske forkølelsessymptomer, er ved at indtage proteiner og fedt. Kroppen er dvask, og har brug for mad, der befinder sig i kroppen i lang tid. Kroppen har altså brug for en masse fedtstof og mange proteiner for at modarbejde forkølelsen og komme ovenpå igen.

Derudover er det også vigtigt at indtage rigeligt med væske, når man oplever symptomer på forkølelse. Når der er sygdom i kroppen, har den nemlig brug for endnu mere væske end normalt. Hvis kroppen ikke får den væske, den behøver, bliver den dehydreret, og så bliver du endnu mere dvask, end hvad der eller var tilfældet.

Væske hjælper desuden med at udskiller affaldsstoffer, og hjælper samtidig til med slimproduktionen.